Het maakt niet uit de keuze voor een gietvloer in Haarlem al gemaakt is of niet, er zijn altijd vragen die voorbij komen. U bent niet de enige die alles wilt weten en vast een of meerdere vragen heeft. Daarom hebben wij alvast een lijst samengesteld met vragen en antwoorden die regelmatig aan ons gesteld worden. Het doornemen van de vragen en antwoorden over gietvloeren geeft in elk geval al een completer beeld. Bovendien biedt de lijst het gemak om snel een antwoord te vinden. Toch kan het zo zijn dat uw vraag er niet tussen staat of dat u nog meer informatie wenst. Dan raden wij u aan om gewoon even contact op te nemen met Gietvloer Haarlem. Wij zijn u graag van dienst.
Wat zijn gietvloeren?
Gietvloeren zijn in allerlei variaties beschikbaar. Het belangrijkste kenmerk is dat wij het materiaal uitgieten over de ondergrond. Het gaat dus om een gegoten vloer. Al doen wij daarmee een aantal andere naadloze vloeren tekort. Wij hebben namelijk ook gietvloeren waarbij er sprake is van een andere verwerkingswijze en toepassing van het materiaal. Een pure gietvloer bestaat uit kunsthars en dat materiaal gieten wij uit. Een cementgebonden gietvloer heeft een dikkere substantie en is dus niet als een vloeibare substantie uit te gieten. In elk geval is de naadloosheid een kenmerkend en overkoepelden karakter net als dat er veel mogelijk is ten aanzien van de afwerking. De gietvloeren in ons assortiment variëren van vloercoating tot polyurethaan gietvloeren en van troffelvloeren tot woonbeton. Belangrijk om te weten is dat onze naadloze gietvloeren slijtvast en vloeistofdicht zijn.
Is er een speciale ondergrond nodig voor een gietvloer?
Er is geen speciale ondergrond nodig voor een gietvloer, maar de dragende vloer moet wel geschikt zijn. Dat betekent in ieder geval dat de onderliggende vloer vormvast en vlak dient te zijn. Dat is van belang voor een goed resultaat. Een vloer met een te groot niveauverschil is bijvoorbeeld niet geschikt, maar wel geschikt te maken. Ook scheuren en gaten zijn door Gietvloer Haarlem weg te werken. Geschikte ondergronden zijn onder meer dragende vloeren van beton, anhydriet en cementdekvloeren. Of bijvoorbeeld een vloer van kunststof die er al ligt en verouderd is of in een slechte staat is. Neem anders contact op als u twijfels heeft of de ondergrond in uw huis of bedrijf in Haarlem geschikt is.
Kan ik uit meerdere kleuren kiezen voor mijn gietvloer?
Ja, u heeft zelfs de keuze uit alle kleuren. Bijvoorbeeld uit de kleurenserie RAL waar wij gietvloeren op kleur van maken. Elke RAL-kleur heeft overigens meerdere tinten, zodat er ook met specifieke kleurwensen rekening te houden valt. Zit uw ideale kleur daar niet tussen? Het is ook mogelijk om een keuze te maken uit de kleurenserie van NCS. Heeft u toch nog andere wensen of een hele specifieke kleur in gedachten? Neem dan gerust contact op en dan bekijken wij graag met u wat de mogelijkheden zijn. Overigens geldt voor bepaalde gietvloeren dat de toepassing van meerdere kleuren tot de opties behoort. Ook daar vertellen wij u in een persoonlijk gesprek graag alles over.
Is Gietvloer Haarlem alleen maar leverancier van gietvloeren?
Nee, Gietvloer Haarlem biedt een totaalpakket aan particulieren en bedrijven. Zo hebben wij alles van begin tot eind in eigen beheer en dus onder controle. Dat biedt zekerheid en zorgt ervoor dat de communicatie gedurende het hele traject korte lijnen kent. Naast dat wij advies geven voor het samenstellen van de gietvloeren, leveren wij maatwerk en voeren wij dit dan ook in de praktijk uit. Alles is dus bij ons onder één dak beschikbaar en voor ons geldt dat een afspraak ook een afspraak is.
Hoeveel tijd neemt het in beslag om een gietvloer aan te brengen?
Het neemt meerdere dagen tijd in beslag en het duurt minimaal 4 werkdagen als het gaat om een polyurethaan gietvloer. Of vijf werkdagen als er nog een extra topcoating als afwerking komt. Eventuele voorbereidende werkzaamheden zijn bovendien buiten beschouwing gelaten. Elke stap neemt een dag tijd in beslag in verband met het aanbrengen en met het drogen. De primer is de eerst stap en de tweede stap is de schraplaag. De derde stap is de gietvloer en de vierde stap bestaat uit het aanbrengen van de topcoating. Deze laatste stap is afhankelijk van de situatie dus nog te herhalen. Vooraf krijgt u uitgebreide informatie over de werkwijze en hoelang het totale proces duurt.
Is vloerverwarming een goede combinatie met een gietvloer?
Vloerverwarming is zelfs een uitstekende combinatie met een gietvloer. Het voordeel is bovendien dat Gietvloer Haarlem voor beide werkzaamheden is in te schakelen. Wij brengen de vloerverwarming dan eerst aan om vervolgens de gietvloer te realiseren. Het spreekt voor zich dat vloerverwarming meerdere voordelen biedt. Zeker als het gaat om de combinatie met een gietvloer. Er is met de naadloze vloer al sprake van een ruimtelijk effect. Bij de toepassing van vloerverwarming als hoofdverwarming zijn er geen radiatoren meer in beeld. Het rendement is bovendien graag en de warmteverdeling is gelijkmatig en efficiënt via de gietvloer.
Hoe krasgevoelig is een gietvloer?
Een gietvloer is in de basis krasgevoelig als er niet op een juiste manier mee om wordt gegaan. Er valt echter op een gemakkelijke manier rekening te houden met het krasgevoelige karakter. Bijvoorbeeld door geen zware meubels te verschuiven. Dat zorgt mogelijk voor krasjes. Of door niet met steentjes of zand in het profiel van de schoenzolen over de gietvloer te lopen. Dus ja, een gietvloer is krasgevoelig, maar daar zijn maatregelen tegen te nemen. Bijvoorbeeld door een deurmat bij de voordeur te plaatsen en viltjes te bevestigen onder de meubels.
Moet ik rekening houden met onderhoud van een gietvloer?
Nee, u hoeft geen groot onderhoud te plegen aan een gietvloer. Dat is niet nodig met de onderhoudsvrije gietvloeren. Meer dan de gewone schoonmaak is niet nodig om de vloer in een prima staat te houden. In de loop der jaren is het wel zo dat de toplaag wat minder is als gevolg van slijtage. Wij raden over het algemeen aan om zo om de acht jaar de toplaag te vernieuwen. De onderliggende gietvloer hoeft niet aangepakt te worden als deze zich nog in een goede staat bevindt. Voor het verdere onderhoud dat uit de schoonmaak bestaat, is het voldoende om te stofzuigen, stofwissen en dweilen.
Ik verhuis straks naar een nieuwbouwwoning, kan ik al een gietvloer uitkiezen?
Gietvloer Haarlem is een specialist in de realisatie van gietvloeren voor nieuwbouwwoningen en u kunt op elk moment in het bouwtraject bij ons terecht. Het is dus in een pril stadium al mogelijk om uw wensen te laten weten. Tijdens het traject in aanloop naar de oplevering komt uiteraard een moment waarop de datum van aanbrengen bepaald wordt. De dekvloer in een nieuwbouwhuis is ruim voor de oplevering van de woning vaak al droog. Dat is namelijk wel een voorwaarde voor het aanbrengen van de gietvloer. Heeft u dus een nieuwbouwhuis in Haarlem gekocht en wilt u een gietvloer neem dan contact op.
Is epoxy of polyurethaan meer geschikt?
Dat hangt van de situatie af. Polyurethaan is voor een interieurvloer in een huis geschikter. Het kunsthars heeft flexibele eigenschappen die de basis voor comfort bieden. Epoxy is geschikter voor de toepassing in een fabriek of werkplaats. Dit kunsthars heeft andere eigenschappen die zware belasting aankunnen en door de hardheid niet geschikt is als woonvloer.
Gaat een gietvloer lang mee?
De gietvloer ligt onder een topcoating en gaat dus erg lang mee. De topcoating is de laag die de belasting te verduren krijgt door normaal dagelijks gebruik. Na een jaar of acht is het zo dat de topcoating uiteraard tekenen van slijtage gaat vertonen. Dat is dan een goed moment om de toplaag te vervangen. De gietvloer zelf met de onderliggende schraplaag en primer kunnen blijven liggen. Overigens is het natuurlijk wel mogelijk om als u de kleur niet meer mooi vindt om voor een andere nieuwe kleur te kiezen. De gietvloer zelf gaat in principe eindeloos mee,
Kan ik een offerte krijgen voor een gietvloer in Haarlem?
Uiteraard heeft u bij ons de mogelijkheid een offerte aan te vragen voor een gietvloer in Haarlem. Die sturen wij u na ontvangst van het offerteformulier toe en wij streven ernaar om dat zo snel mogelijk te doen. U krijgt uiterlijk binnen vijf werkdagen bericht. Het is ook mogelijk om eerst naar onze grote showroom te komen. Dan is het mogelijk de opties te bekijken, te overleggen, advies te vragen en vragen te stellen Uiteraard is het dan ook mogelijk om een offerte op basis van uw wensen te krijgen.